Tule harrastamaan tehokasta, hauskaa ja monipuolista lajia. Aikuisten alkeiskurssin alaikäraja on 13-vuotta. Kurssi soveltuu kaikille nuorille ja aikuisille ilman yläikärajaa.

Kurssilla harjoitellaan karaten ja itsepuolustuksen perusteita. Harjoittelu koostuu monipuolisista perustekniikkaharjoitteista, kuten lyönneistä, torjunnoista ja potkuista. Myöhemmin harjoiteltuja tekniikoita myös yhdistellään sekä tehdään parin kanssa. Lisäksi tekniikkaa sovelletaan parin kanssa itsepuolustusharjoittein. Kurssilla tutustutaan lyhyesti myös asetekniikoihin, kuten veitsihyökkäyksiin puolustautumista ja keppitekniikkaa.

Alkeiskurssilla tehdään tekniikkaharjoitteiden lisäksi lihaskunto-, koordinaatio-, tasapaino-, reaktio-, ym. harjoitteita, jotka edesauttavat taitavaksi karaten harrastajaksi kehittymistä. Lisäksi lihashuoltoon kuuluvat myös venyttelyt, joita tehdään säännöllisesti tavoitteena kehittää liikkuvuutta. Näin ollen aloittelijan fyysinen kunto ei tarvitse olla hyvä, sillä se kehittyy kurssin aikana lähes huomaamatta.

Harjoitukset ovat kahdesti viikossa. Kevään kurssi päättyy toukokuussa pidettävään keltaisen vyön kokeeseen ja syksyn kurssi päättyy joulukuussa pidettävään vyökokeeseen. Kurssin jälkeen harjoittelu jatkuu oman vyötasoryhmän harjoitusten ohella monipuolisissa yleisharjoituksissa.

Kurssin alussa harjoitteluasusteeksi käy t-paita ja verkkarit. Pukuhankinta tehdään myöhemmin kurssilla yhteisesti. Peruspuku maksaa noin 30–40 € koosta riippuen.

Kelloja tai koruja ei saa harjoituksissa pitää, vaan ylimääräiset tulisikin jättää kotiin. Pitkät hiukset pidetään kiinni ja kynnet lyhyenä. Salilla harjoitellaan paljain jaloin, joten jalat ja kädet tulee pestä pukuhuoneessa ennen harjoituksia.

Kurssin hinta on 70 € (opiskelijat 50 €, opiskelijakortti esitettävä – huom! alennus ei koske koululaisia).

Kurssimaksu ei sisällä vakuutusta. Karateliitto ja Pohjola tarjoavat edullista peruskurssivakuutusta hintaan 53 € (vakuutus 38 € + lisenssi 15 €) ja se on voimassa enintään 6 kk vakuutuksen alkamispäivästä. Lisätietoja: https://www.karateliitto.fi/fi/lisenssit-ja-vakuutukset/

Kaikki harjoitukset ovat Joensuun Urheilutalon tatameilla, Koskikatu 12, 80100 Joensuu.

Voit ilmoittautua mukaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen tai tulemalla suoraan ensimmäisiin harjoituksiin. Kurssille ehtii tulemaan mukaan vielä kolmen viikon sisällä sen alkamisesta. Voit kokeilla kurssia kaksi ensimmäistä viikkoa maksutta.

Lisätietoja kaikista kurssiin liittyvistä asioista voit tiedustella osoitteesta