SISÄLLYS
Harrastajien säännöt
Kilpailijoiden säännöt

Palaute ja kehitysehdotukset:


HARRASTAJIEN SÄÄNNÖT

  • Harjoituksiin tullaan ajoissa ja sopiva varustus puettuna päälle.
  • Pitkät hiukset ovat sidottu kiinni ja korut ym. riisuttu tai teipattu.
  • Vesipullo on täytetty, jalat ja kädet on pesty sekä vessassa on käyty ennen harjoituksia.
  • Lapsen osallistuessa seuran ottelutekniikkaharjoituksiin sekä leiri- ja kilpailutoimintaan, hyväksyn, että lasta voidaan kuvata ja kuvia/videoita julkaista seuran sosiaalisessa mediassa sekä lehdessä.

Ryhmissä on mahdollista käydä kokeilemassa kaksi viikkoa ennen sitoutumista kausimaksuun. Peruuttaminen tapahtuu ilmoittamalla sihteerille . Tämän jälkeen kausimaksu on sitova. Jos kausimaksuja on maksamattomana aiemmilta kausilta, ei uudelle kaudelle voi ilmoittautua ennen kuin entiset maksut ovat hoidettu.

Maksu kerätään joko koko vuoden maksuna tai puolivuotismaksuna. Laskut lähetetään MyClub -sovelluksen kautta sekä sähköpostilla.

Harjoituksissa on päällä karatepuku ja vyö tai muuten sovittu urheiluvaatetus. Ottelutekniikkaharjoituksissa harjoittelijalla on mukana karateotteluun tarkoitetut suojat (käsisuojat, jalka- ja jalkapöytäsuojat, hammassuojat sekä vartalosuoja U16 alkaen) sekä hyppynaru ja lenkkarit käytävässä/ulkona tapahtuvaan lämmittelyyn ja fysiikkaharjoitteluun.

Valmentaja ilmoittaa, jos harjoitusten keskellä on tauko. Harjoituksissa juomana toimii vesi.

Harjoituksissa ollaan jokaiselle reiluja tasapuolisesti eikä ketään kiusata. Kiusaamisesta pyydetään ottamaan välittömästi yhteys omaan valmentajaan tai


KILPAILIJOIDEN SÄÄNNÖT

Kilpailijoiden valinnoissa huomioidaan seuraavat asiat: 

  • Harjoittelumotivaatio 
  • Taitotaso 
  • Mahdolliset testit (vyökokeet, koordinaatio- ja liikkuvuustestit)
  • Valmentajan kokonaisnäkemys
  • Ikä 
  • Aiemmat käydyt kilpailut

Harjoitukset 

Valmentaja ilmoittaa kilpailijoiden harjoitus- ja loma-ajat. Kilpailijat harjoittelevat myös kesäisin, jolloin harjoituksia voi olla myös aamu- ja päiväaikaan. 

Kun karateka valitaan kilpailuihin, hän sitoutuu osallistumaan kaikkiin harjoituksiin, jotka valmentaja osoittaa sekä matkakuluihin. Muiden harrastusten päällekkäisyyksistä on sovittava yhdessä valmentajan kanssa. Jos kilpailijalla on paljon poissaoloja harjoituksista, on valmentaja yhteydessä huoltajaan. Harjoitteluun sitoudutaan, jotta tasoerot eivät kasva liian suuriksi ja kilpailuihin on turvallista osallistua.

Harjoituksista ollaan poissa vain hyvästä syystä (esim. sairaustapauksissa) ja huoltaja ilmoittaa tästä hyvissä ajoin valmentajalle. 

Kilpailijalle pyritään tarjoamaan hänen ikä-, kehitys-, ja taitotasoaan vastaavat harjoitukset. Harjoitukset mietitään henkilökohtaisesti, ja niistä vastaavat valmentajat yhteistyössä valmentajatiimin kanssa. 

Kilpailut 

Kilpailukaudet sijoittuvat pääsääntöisesti syksyyn ja kevääseen. Kesällä voi myös olla harjoitusleirejä ja kv-kilpailuja.

Karateliitto julkaisee tapahtumakalenteria, josta näkyvät mahdolliset leirit ja kilpailut. Päävalmentaja täydentää kilpailu- ja leirikalenteria.

Kilpailuihin tarvitaan kilpailulisenssi. Lisenssikausi on kalenterivuosi. Tarkempaa tietoa lisenssistä ja vakuutuksesta löydät Karateliiton sivuilta (www.karateliitto.fi/fi/lisenssit-ja-vakuutukset/). Lisenssien ostaminen tapahtuu Suomisport -palvelun kautta.

Seura kustantaa kilpailijalle osallistumismaksun kilpailuiden kahteen eri sarjaan (esim. kata/kumite) sekä mahdolliseen joukkuekilpailuun.

Lisäksi kilpailuista voi tulla valmentajakustannuksia, joilla katetaan valmentajien matkustus-, yöpymis- ja ruokailukuluja. Näitä ei laskuteta kotikisoista, mikäli perhe osallistuu kilpailuiden talkootehtäviin 

Mikäli seura järjestää kilpailuihin yhteisen kuljetuksen, laskutetaan kuljetus kaikilta kilpailijoilta, vaikkei kuljetukseen osallistuisikaan. Hotellimajoitus hoidetaan joko seuran puolesta (laskutetaan jälkikäteen) tai jokainen omatoimisesti (varaus+maksut).

Lisenssit ja vakuutus 

Kilpailulisenssi tulee ostaa lisenssikauden alkaessa, sillä kilpailuihin ei voi ilmoittautua ilman lisenssiä.

Varmista valmentajaltasi, että ostat oikean lisenssin.

Lisenssikausi on tammikuu-joulukuu.

Lisätietoa lisenssistä löytyy Karateliiton sivuilta: www.karateliitto.fi/fi/lisenssit-ja-vakuutukset/

Vakuutuksen voi ottaa lisenssin yhteyteen tai hoitaa itse omasta vakuutusyhtiöstä (tarkista että vakuutus kattaa karatekilpailutoiminnan). Lisenssin yhteydessä ostetun vakuutuksen hinta riippuu kilpailijan iästä.

Kilpailijalla tulee olla vakuutus, joka kattaa harjoittelun sekä kilpailut. Seura ei vakuuta kilpailijoita / harrastajia, joten pidättehän kotona huolen vakuutuksen voimassaolosta.

Leirit

Leirejä on Karateliiton tai seurojen järjestämiä, noin 2-6 kertaa vuodessa.

Valmentaja ilmoittaa mille leireille ryhmä/kilpailijat osallistuvat kauden aikana. Kilpailijoiden oletetaan osallistuvan valmentajan ilmoittamille leireille. 

Pääsääntöisesti leireille lähdetään vanhemman kanssa, ellei toisin sovittu. 

Liiton leirit järjestetään useimmiten Pajulahdessa, Suomen karatevalmennuskeskuksessa.

Varusteet

Seuralla on yhteinen veryttelyasu, jota käytetään kilpailussa sekä kilpailu- ja leirimatkoilla edustusasuna.

Seura tekee varusteiden yhteistilauksen n. kaksi kertaa vuodessa syksyllä/ keväällä.

Kilpailijat huolehtivat, että edustusasussa on yhteistyökumppanien tunnukset/logot sopimusten mukaisesti.

Talkoot

Seurassamme ei tehdä paljoakaan yhteisiä talkoita, mutta mahdollisista kilpailijoiden talkoilla kerättyjä varoja käytetään kilpailijoiden kilpailu- ja leirikulujen kattamiseksi. Kilpailijoiden huoltajia odotetaan hankkimaan omia sponsoreita kustannusten kattamiseksi.

Kilpailijoiden laskutus

Harrastajien ja kilpailijoiden laskutus tapahtuu kausittain. Lasku tulee MyClubiin/sähköpostiin.

Laskutus tapahtuu 1–2 kertaa vuodessa. Mm. leiri-, kisareissu-, seuratuote- ja muut valmennusmaksut laskutetaan erikseen.

Kilparyhmien mahdollisten maksujen suuruus tarkistetaan seuran hallituksessa tasaisin väliajoin. Harjoitusmaksuilla katetaan valmentajien kulut.

Lyhyet poissaolot ja lomamatkat eivät vaikuta kausimaksuun. Mikäli loukkaantumisen takia treenimäärä on alle puolet normaalista, huoltajat ovat yhteydessä seuran hallitukseen.

Kun kilpailija valitaan kilpailuihin, hän sitoutuu osallistumaan ryhmän kaikkiin harjoituksiin. Mahdollisista muiden harrastusten päällekkäisyyksistä ei myönnetä maksuhuojennusta. 

Mikäli karateka päättää lopettaa harrastuksen, tulee lopettamisesta ilmoittaa sekä omalle valmentajalle, että .